Do’s en don’t voor stimulatie van de wimpergroei

Veel mensen verlangen naar mooie en natuurlijke volle en lange wimpers. Niet iedereen is geboren met even lange wimpers. De juiste verzorging kan echter een hoop verschil maken en speelt hierbij dan ook een grote rol. In dit artikel worden een aantal dingen besproken die je wel of juist niet wanneer het gaat om het stimuleren van de wimpergroei. Naast het gebruiken van een wimperserum, zijn er namelijk nog andere factoren waar je op moet letten.

 

Make up voor het slapen verwijderen

We zijn er vast allemaal wel schuldig aan. Je komt thuis van een lange dag en vergeet je make up eraf te halen of je hebt hier gewoon echt geen energie meer voor. Dit is echter enorm slecht voor je wimpers. De mascara kan namelijk de follikels (haarzakjes) verstoppen waardoor de haargroei van je wimpers kan vertragen of zelfs blokkeren. Hierdoor worden de wimpers onnodig broos en extra breekbaar. Gebruik dit geweten als motivatie wanneer je geen zin hebt om je make up eraf te halen!

 

Vermijd wrijven in je ogen

Deze zal misschien voor zich spreken, maar wanneer je veel in je ogen wrijft, is dit ook schadelijk voor je wimpers. Hiermee zet je teveel druk op je wimpers waardoor de haren sneller beschadigd worden of zelfs eruit vallen. Wanneer je merkt dat je last hebt van droge ogen, ga dan gewoon naar de huisarts of drogist voor een oogdruppeltje!

 

Gebruik geen wimperkruller

Menig wimper experts grootste nachtmerrie: wimperkrullers. Deze zijn echt not done wanneer je je wimpers wilt laten groeien. Ze zorgen namelijk voor ernstige schade aan je wimpers.

 

Gebruik een wimperserum

Een goede verzorging voor je wimpers is het gebruik van een wimperserum. Er zijn talloze wimperserums die door meerdere wetenschappelijke studies zijn onderbouwd en door gebruikers goed worden gewaardeerd. Mocht je nog op zoek zijn naar een wimperserum, dan heeft wimperserum-shop.nl de beste wimperserums van over de hele wereld gesorteerd voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *