Alles wat je moet weten over acupunctuur Nijmegen

Er bestaan enorm veel geneeswijzen en ze richten zich allemaal weer op van anders. Van haptotherapie tot aan chiropractie en van homeopathie tot aan osteopathie. Toch hebben ze veelal één ding gemeen; de mens staat centraal en er wordt alles aan gedaan om je klachten te verhelpen. Dit is natuurlijk precies de bedoeling en waarvoor je komt, om je klachten te laten verdwijnen of verminderen! Acupunctuur Nijmegen is ook zo’n geneeswijze. Deze geneeswijze wordt door veel mensen alom geaccepteerd, maar toch weten velen nog niet wat het is en hoe het werkt. Dit willen wij graag veranderen. Want, als je eenmaal weet wat het is, wat het kan doen en hoe het werkt, dan kun je er gebruik van gaan maken. Lees dus vooral verder als we je nieuwsgierig hebben gemaakt naar acupunctuur Nijmegen. 

Wat is acupunctuur Nijmegen? 

Acupunctuur Nijmegen komt voort uit een Chinese geneesmethode. Volgens deze geneesmethode en de leer van deze Chinezen, is de mens een groot geheel bestaande uit het lichaam en de geest. In ons lichaam en de geest stromen dan allemaal energieën. Deze energieën worden ook wel Qi genoemd. De Qi kan bevorderd worden met de inzet van acupunctuur Nijmegen volgens deze oude leer. Door het prikken van de naalden op plekken waar deze energieën veel stromen, wordt de balans hersteld. Volgens de Westerse methoden gaat het net even wat anders. In de Westerse wereld geloven mensen veelal dat door het prikken met de extreem dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten mensen hun lichamelijke klachten weggenomen kunnen worden. Hoe? Dat lees je hieronder.

Hoe werkt het?

Bij acupunctuur Nijmegen worden dus hele dunne naalden, die je overigens nauwelijks voelt, geprikt op punten in het lichaam waar spieren, bindweefsel en zenuwen samenkomen. Wanneer er op deze punten wordt geprikt, komt er endorfine in het lichaam vrij en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Endorfinen zijn natuurlijke pijnstillers, ook wel opioïden genoemd. Dit zorgt ervoor dat mensen minder last hebben van lichamelijke klachten, zich beter kunnen ontspannen en dat bovendien het herstellend vermogen van het lichaam wordt bevorderd. Kwalen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid worden vaak enorm verminderd. Hierom wordt acupunctuur Nijmegen ook soms wel ingezet bij bijwerkingen door chemokuren. Toch kun je altijd het beste een arts raadplegen om te kijken of acupunctuur Nijmegen geschikt voor je is. Voor sommige mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, kan dit niet het geval zijn.

Wanneer moet je een afspraak maken?

Of je een afspraak moet maken, dat is helemaal aan jou. Toch kunnen we je wel enige indicatie geven over de gevallen waar je een afspraak zou kunnen maken. Dit is voornamelijk wanneer je last hebt van vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, erge pijn in het lichaam en stress. Deze klachten kunnen goed verholpen of sterk verminderd worden door de inzet van acupunctuur Nijmegen. Zoals gezegd, is het wel raadzaam om dit eerst even met je arts te overleggen. Op deze manier kan bijvoorbeeld de kans op bloedingen worden verminderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *