Even in de relaxstand, hoe doe je dat?

 

In een druk leven heb je soms maar heel even om bij te komen. Heb jij geen tijd om je de hele avond met een boek op de bank te installeren? Combineer dan je bezigheden zodat je wel dat ene kwartiertje voor jezelf hebt. Hoe? We hebben een aantal tips voor je.

 

Voor je onder de douche stapt

Douchen moet je toch. Waarom niet eerst een kwartier voor jezelf pakken? Bijvoorbeeld in je eigen infrarood sauna. Oké, niet iedereen heeft zo’n sauna, maar heb je die wel? Dan weet je heel goed dat een kwartier in die sauna genoeg is om even bij te komen. Voordeel is dat je geen telefoon bij je hebt en ook echt even ‘uit’ staat. Heb je zo’n sauna niet? Kijk dan eens naar de aanschafmogelijkheden, een infrarood sauna is meer binnen je bereik dan je denkt!

 

Dat laatste stukje …

Vaak zit je wellicht zelf achter het stuur, maar zit je in een auto als bijrijder? Waarom niet het laatste kwartiertje lopen naar huis? Laat je ergens afzetten en snuif nog net even de frisse lucht in voor op de bestemming bent. Het geeft je de tijd om even na te denken over de dag en laat je ook nog eens een kwartier bewegen. Als je op die stoel naast de chauffeur zou blijven zitten, heb je die tijd niet.

 

Samen

We zijn steeds meer geneigd dingen alleen te doen. Het lijkt iets van vroeger om met zijn allen op de bank tv te kijken. Las een kwartier tijd in met elkaar. Na het eten, bijvoorbeeld. Voor ieder zijn eigen ding doet en voor eventuele kleine kinderen naar bed gebracht moeten worden. Doe een spelletje of heb een goed gesprek. De keuken opruimen kan daarna ook nog wel. Als je er een ritueel van maakt, gaat het al snel als vanzelf en ervaar je als snel hoe ontspannend dit kwartiertje is.

 

De dag in je eentje afsluiten

We weten allemaal hoe slecht het voor je is om tot aan je bedtijd op een scherm te kijken. Toch zijn er eigenlijk maar weinig mensen die zich er echt aan houden om de tv, telefoon en tablet vroegtijdig af te sluiten. Ook hier kun je een ritueel van maken. Ga bijvoorbeeld een kwartiertje naar buiten voor je gaat slapen, lees een echt boek of schrijf alles wat je beleefd hebt in een dagboek. Het werkt vooral als je iets kiest dat bij je past en voor je het weet, heb jij weer een kwartier ontspanning te pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *